Milovníci sladkostí majú dôvod na radosť – okrem horkej, mliečnej a bielej čokolády si onedlho budú môcť dopriať aj štvrtý druh tejto pochúťky: švajčiarsky výrobca Barry Callebout nedávno predstavil tzv. rubínovú čokoládu. Vytvorenie nového druhu bolo pre jeho špecifickú štruktúru mimoriadne náročné a trvalo neuveriteľných 13 rokov.
Novinka má jemnú ružovú farbu a jej chuť pripomína lesné ovocie. Producent pritom ubezpečuje, že pri jej výrobe nepoužil nijaké farbivá ani umelé dochucovadlá, dokonca ani bobuľové ovocie, hoci sa to na prvý pohľad tak môže zdať. Ružovkastú farbu dosiahol len špeciálnym spôsobom spracovania červených kakaových bôbov, rastúcich v Ekvádore, Brazílii a Pobreží Slonoviny.
Nová čokoláda má krémovú štruktúru a príjemnú ľahkú chuť. Nie je ani veľmi horká, ani prisladká. Niektorí degustátori dokonca tvrdia, že v nej cítia mierne kyslasté tóny. Výrobca si receptúru prísne stráži a všetky ingrediencie sú tajné. Na pultoch predajní by sa mala objaviť pravdepodobne o pol roka. Predchádzajúca novinka – biela – obohatila čokoládový trh v 30. rokoch 20. storočia.