Podľa prepočtov organizácie Vegetarian Calculator zje priemerný človek konzumujúci mäso za svoj život asi 7000 zvierat. Celoživotný jedálny lístok „mäsožravého“ Brita, ktorý sa dožije 80 rokov, zahŕňa v priemere 11 kráv, 27 ošípaných, 2 400 kurčiat, 80 moriakov, 30 oviec a 4 500 rýb.
Ak by sme zarátali aj králiky, kačice, husi, kozy, krevety a chobotnice, dostali by sme sa dokonca k číslu 7 500. Pre porovnanie – v celej pražskej zoo chovajú menej ako 5-tisíc zvieracích jedincov. Človek tak za svoj život skonzumuje takmer dve priemerne veľké zoologické záhrady. Členovia spomínanej organizácie preto vyzývajú na redukciu spotreby mäsa – okrem iného preto, že zvyšujúci sa chov dobytka prispieva ku globálnemu otepľovaniu väčšmi ako splodiny z automobilov.
Globálna ročná spotreba mäsa za posledných 50 rokov neustále strmo rastie: ešte v roku 1963 išlo o 78 miliónov ton, zatiaľ čo dnes je to už 308 miliónov. Očakáva sa, že v počas nasledujúceho desaťročia sa priemer na hlavu zvýši o ďalšie štyri percentá. K najväčším masožravcom patria tradične obyvatelia USA a Európy – priemerný Američan spotrebuje za rok viac ako 120 kg mäsa.