Vedec Rupy Aujlaz z Edinburskej univerzity tvrdí, že kľúčový vplyv na zachovanie mladistvej pleti aj v staršom veku má strava bohatá na oxidanty, kolagén a minerály. Jeho slová citoval britský The Sun.
Podľa vedca, ktorého denník označil za jedného z popredných odborníkov Británie, je v otázkach stravovania potrebné zrieknuť sa potravín s vysokým obsahom železa, najmä červeného mäsa (hovädzieho a jahňacieho), ktoré spôsobuje prudké vekové zmeny.
Vedec ďalej povedal, že konzumácia veľkého množstva ovocia a zeleniny omladzuje organizmus a zabezpečí jeho správne fungovanie. Látky rastlinného pôvodu obmedzujú vznik zápalových procesov, znižujú riziko poškodenia buniek a chránia ich v procese starnutia.
Dodal, že strava s nízkym obsahom bielkovín bráni prílišnej tvorbe rastového hormónu, urýchľujúceho vekové zmeny. Rastlinná strava, kvalitné tuky z orechov a semien, jedlá s vysokým obsahom vlákniny, celozrnné a nespracované potraviny sú tým pravým elixírom mladosti, tvrdí Aujla.