Úvod Z DOMOVA Predsedajúci Danko vykázal poslankyňu Plavákovú pre porušenie rokovacieho poriadku

Predsedajúci Danko vykázal poslankyňu Plavákovú pre porušenie rokovacieho poriadku

Lucia Plaváková. (Foto: archív)

Podpredseda Národnej rady SR Andrejovi Dankovi počas rokovania oléna upozornil poslankyňu za PS Luciu Plavákovú, že používa v rokovacej sále počítač s nálepkami s rôznymi symbolmi, čo je v rozpore s rokovacím poriadkom NR SR.

Najprv žiadal poslankyňu, aby si nálepky počas dňa zlepila. Napokon sa po krátkej slovnej výmene rozhodol poslankyňu vykázať zo sály. Plaváková tvrdila, že rokovací poriadok neporušuje.

„Sú tam dúhy, LGBTI témy, sú tam nálepky, propagujúce firmy,“ skonštatoval Danko a požiadal Plavákovú, aby nálepky zlepila, pokračovala bez počítača, alebo ich prekryla. Napokon ju vykázal zo sály.

Vykázanie z rokovacej sály sa považuje za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni. Podľa rokovacieho poriadku NR SR je do pléna zakázané nosiť materiály propagujúce „politickú stranu alebo politické hnutie alebo šíriace reklamu“.

Následne Danko požiadal podpredsedu NR SR Petra Žigu, ktorý je poverený vedením parlamentu, aby zvolal poslanecké grémium, aby diskutovalo o incidente s Plavákovou a problematikou zákazu propagačných a reklamných materiálov.