Úvod Z DOMOVA Huliak sa ospravedlnil ženám, ktorých sa dotkol jeho expresívny výraz na adresu...

Huliak sa ospravedlnil ženám, ktorých sa dotkol jeho expresívny výraz na adresu Plavákovej

Rudolf Huliak. (Foto: archív)

Za výraz na adresu poslaneckej kolegyne Lucie Plavákovej z opozičného hnutia PS sa národniarsky poslanec Rudolf Huliak ospravedlňuje všetkým ženám, ktorých sa jeho výrok dotkol. Huliak to uviedol vo vysielaní STVR.

Slovo, ktoré vyslovil, považuje za expresívnejší výraz, ktorého použitie dal aj do súvislosti s psychickým rozpoložením po správe o smrti svojho kamaráta. Zároveň zdôraznil, že jeho výrok bol namierený voči Plavákovej názorom na právo nenarodeného dieťaťa a interrupciu.

„Ja stále a za každú cenu budem chrániť život aj v jeho počatí,“ vyhlásil Huliak. Nevidí dôvod, prečo by sa mal vzdať mandátu či funkcie predsedu Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Poslanec za KDH Jozef Hajko Huliaka upozornil, že výraz, ktorý vyšiel z jeho úst, nebol v poriadku. „Jednoducho to nie je slušné, povedali to nielen politici a verejnosť, ale napríklad aj predstavitelia cirkvi,“ zdôraznil Hajko.

Obaja sa zhodli, že predchádzať takýmto situáciám, ktoré vznikli po vykázaní Plavákovej z rokovacej sály pre nálepky na notebooku ako nepovolených vizuálnych pomôcok, by mohlo zdokonalenie rokovacieho poriadku. Hajko však upozornil, že ani to nemusí stačiť. „Ten, kto bude chcieť pravidlá obísť, si spôsob nájde,“ upozornil kresťanský demokrat.