Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky eviduje ďalší prípad mäsa nakazeného salmonelou na Slovensku. Konkrétne ide o výrobok s názvom Mletý mäsový prípravok bravčovo-hovädzí, ktorý mal pochádzať z Poľska. Odber vzorky výrobku sa podľa potravinárov uskutočnil v prevádzke JMV Mäso-údeniny, Farská 1/1040, 019 61 Beluša.
Výrobok bol označený šaržou 19167001, dátum spotreby: 12. 7. 2019, výrobca: Kabanos Kojs Miroslaw I Joanna Kojs- Kowalczyk Sp.J., ul. Spodielcóv 1, Jablonka, Poľsko. „V analyzovanej vzorke bola potvrdená prítomnosť Salmonella enterica serovar Infantis. Výrobok sa v predajni už nenachádzal, bol vypredaný,“ uvádza web svps.sk.
Tepelné spracovanie mäsa by malo baktériu salmonely odstrániť, riziko však narastá pri jeho spracovaní v surovom stave. Mäso nakazené salmonelou naposledy evidovali v predajni Kaufland v Ilave. Na Slovensko sa vtedy dostalo viac ako päť ton hydiny, pričom potravinári aj v tomto prípade varovali spotrebiteľov, až keď bolo neskoro.