Z Vagačovho domu v Detve, kde bola v roku 1787 založená prvá slovenská bryndziareň, má byť pivovar. Postaviť ho chce spoločnosť Podpoliansky pivovar, ktorá svoj projekt už predložila na envirorezort so žiadosťou o posúdenie vplyvov na životné prostredie, tzv. EIA. Podľa konateľa spoločnosti a zároveň majiteľa domu Martina Doskočila, areál sa v súčasnosti rekonštruuje. Podľa zámeru by sa prevádzka pivovaru mala spustiť už na jar 2018.
Vybudovanie prvého remeselného pivovaru v Detve je podľa Doskočila len začiatok realizácie zámeru. Okrem neho chce postaviť v areáli aj pohostinstvo na ochutnávku piva a tiež múzeum a spoločensko-kultúrne centrum s možnosťou ubytovania a stravovania. Podpoliansky pivovar má mať ročnú produkciu 2 200 hektolitrov piva a zamestnať má troch ľudí. Náklady na jeho vybudovanie sa predpokladajú vo výške 400 000 eur.