Nezdravá strava si po čase vyberie daň na našom zdraví. V neposlednom rade sa na tom podpisuje aj moderné stravovanie, ktoré je všeobecne veľmi kyslé. Na trhu je však veľké množstvo neuveriteľne lahodných, zdravých a výživných zásaditých potravín, po ktorých možno siahnuť už dnes a eliminovať tak kyslosť z tela. Prinesú viac energie, menej stresu a zároveň optimálne fungujúci organizmus.
Avokádo
Lahodné avokádo má hodnotu pH 8,0, vďaka čomu alkalizuje celé telo. Zároveň pomáha neutralizovať akékoľvek iné kyslé potraviny v žalúdku. Možno ho pridať do šalátov, urobiť si chutné guacamole alebo zjesť polovice avokáda so soľou a korením.
Zrelé banány
Zrelé banány, mäkké a so škvrnitou šupkou, majú nielen zásadité vlastnosti, ale obsahujú aj množstvo vitamínov a minerálov, najmä draslík.
Mandle
Mandle a mandľové mlieko pomáhajú znížiť hladinu cholesterolu, zlepšujú mozgovú činnosť, podporujú trávenie a vyvažujú zásaditosť tela.
Špargľa
Špargľa patrí k najsilnejším alkalickým potravinám. Dáva telu dostatok vlákniny, vody, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Jej hodnota pH je 8,5, vďaka čomu je to skvelá príloha ku každému jedlu.
Melón
Melón má pH 9,0 a je plný vitamínov, minerálov a elektrolytov. Vysoký obsah vlákniny a vody z neho robí výborného pomocníka na odstránenie toxínov.
Kajenské korenie
Aj toto vynikajúce antibakteriálne korenie ponúka telu poriadnu dávku zásaditosti. Má pH 8,5 a prispieva k zlepšeniu krvného obehu aj nižšiemu krvnému tlaku. Odstraňuje toxíny a zlepšuje činnosť mozgu.
Papája
Papája je dobrá na trávenie a zmierňuje rôzne tráviace poruchy. Prispieva k tomu jej vysoko výživná a alkalizačná dužina, plná vlákniny, vody, vitamínov a minerálnych látok.
Citróny
Citróny možno chutia kyslo, no po strávení sa menia na účinnú zásaditú látku. Je preto skvelý nápad pridať si plátky citróna alebo citrónovú šťavu do každodenných pohárov vody.
Brokolica
Je to skvelý bojovník proti rakovine aj vďaka jej alkalizujúcim vlastnostiam. Ponúka dostatok vlákniny a slúži ako dobrý zdroj živín, posilňujúci zdravie a zároveň udržiavajúci zásaditosť pri každom jedle.
Cesnak
Cesnak má neuveriteľnú schopnosť neutralizovať kyslosť potravín, ako je mäso, ryby, syry a vajcia. Cesnak a zelenina tvoria silnú kombináciu, poskytujúcu dostatok vlákniny, živín aj zásaditosti.