Sušené ovocie je skvelou a trvanlivou pochúťkou, radi si zamaškrtíme na banánoch, figách či jabĺčkach. Je nielen zdravé a chutné, ale aj ľahko stráviteľné – ideálne ako snack počas dňa. Pomerne široký sortiment sušeného ovocia sponúkajú najmä hypermarkety. Prečo si však nevysušiť ovocie priamo doma? Narezané kúsky ovocia sa najlepšie sušia v špeciálnych sušičkách a medzi ďalšie spôsoby sušenia patrí i rúra na pečenie a sušenie na vzduchu.
Priemerný čas sušenia ovocia je osem hodín, ktorý je závislý od druhu ovocia, teploty sušenia a hrúbky nakrájaného ovocia (to všetko by mali obsahovať návody na použitie sušičiek). Môžete sa nechať inšpirovať našimi fotografiami a pripraviť si na zimu túto zdravú pochúťku. Na to, aby si ovocie zachovalo pôvodnú farbu, odporúčame prírodné ingrendiencie, akými sú napríklad škorica, šťava z citrónu, agáve alebo med.